• Naša nova streha

  Naša nova streha

  Obnovili smo našo poškodovano streho.V letu 2020 nas čaka še sanacija hiške in ograje Ob asfaltnem igrišču. Zahvala vsem ki ste nam pomagali..

  Preberi več...
 • Neurje ni prizaneslo niti gasilcem

  Neurje ni prizaneslo niti gasilcem

  V nedeljo 21.07.2019 ob 18:29, je močen veter razkril streho našega gasilskega doma v Gradcu.

  Preberi več...
 • Svečani postroj

  Svečani postroj

  Svečani postroj ob 130 letnici PGD Gradc.

  Preberi več...
 • PGD Gradac prejel zlato plaketo

  PGD Gradac prejel zlato plaketo

  PGD Gradac, za 130. let aktivnega delovanja.

  Preberi več...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Galerija

Hiter pregled zadnjih objavljenih galerij.

Pozdravljeni na spletni strani PGD Gradac v Beli krajini


Veseli smo, da ste se odločili obiskati spletno stran našega gasilskega društva. Verjetno ste tudi Vi ljubitelj gasilstva in ob enem oseba, ki rada pomaga ljudem, ki so potrebni pomoči. Naša želja pa je, da kar najbolje predstavimo naše gasilsko društvo, zato se bomo potrudili in sproti dodajali vsebine, ki so aktualne in se dogajajo v naši bližini.

V poglavju zgodovina društva je več avtorjev zelo nadzorno opisalo pomembnejše dogodke v našem društvu, saj je naše društvo med najstarejšimi v Beli krajini, kakor tudi na območju Slovenije. Začetki PGD Gradac segajo v daljno leto 1889, ko je bilo naše PGD ustanovljeno. Od takrat hranimo tudi Ustanovno listino.

Danes društvo pokriva območje krajevne skupnosti Gradac z vasmi Klošter in Okljuka, kjer skrbi za varovanje pred požari, poplavami in drugimi nesrečami.

Naše društvo je eno od osemnajstih društev, katera spadajo v gasilsko zvezo Metlika in hkrati v Belokranjsko regijo (zvezo), katera letos praznuje 100 letnico ustanovitve, na kar smo še posebej ponosni, saj je bil prav naš član Julij Mazelle eden od ustanoviteljev.

Sledite povezavam in sigurno boste našli tudi kaj zase. Želimo vam veliko prijetnih trenutkov, ob prebiranju naših strani.

Gasilski pozdrav Na pomoč!
Vodstvo PGD Gradac